האמת שהמחשב של רוב הגולשים פרוץ יחסית וניתן להשתלט עליו, במיוחד ברשת אלחוטית. הדבר פשוט ונפוץ יותר ויותר.
הגנה בסיסית המוכרת לרוב המשתמשים כיום, מורכבת מאנטי וירוס וחומת אש (פיירוול). אחת האופציות למנוע חדירות זדוניות היא קביעת הגדרה בחומת האש לחסום את כל הפורטים כשלב ראשון ולפתוח פורטים נדרשים לעבודה השוטפת. במקביל האנטי וירוס יטפל בפוגענים העלולים לחדור באמצעות המייל, ואו מקור אחר כגון חיבור USB וכדומה.
כדאי להציץ ביומן האירועים במחשב מדי פעם ולראות האם יש שגיאה או התרעה מיוחדת.
כל סיסמה שאתה יוצר, בכל אתר (וגם ברשת האלחוטית) צריכה להיות חזקה ומורכבת מ-6 תווים מינימום שמכילים אותיות באנגלית, מספרים, ואם אפשר – גם סימנים (כגון #$%…) וכו'.
מכיוון שמערכת הסיסמה המשולבת ב WINDOWS ניתנת אף היא לפריצה, כדאי להתקין תוכנה להצפנת קבצים חשובים. חברת הצפנה מוכרת בתחום היא Safenet למשל.
תוריד עדכונים כאשר התוכנה מציעה עדכונים חדשים – העדכונים מכילים גם עדכוני אבטחה לפריצות חדשות שהתגלו בתוכנה. בכל יום מתגלים וירוסים חדשים, לכן חשוב לעדכן את התוכנות שברשותך, משום שעדכוני האבטחה שלהן יגנו מפני הפריצות החדשות שהתגלו להם.
אל תוריד קבצים חשודים שמוצעים לך ע"י אתרים שאתה לא מכיר ואל תתקין סרגלי כלים מחברות לא מוכרות.
היזהר מללחוץ על לינקים חשודים במיילים, רשתות חברתיות (גם אם המסר נשלח מחברים – קורים מקרים רבים בהם האקר משתלט על החשבון של החבר ומפיץ דרכו וירוסים ועוד) ושירותי שיתוף קבצים.
היזהר מלהוריד אפליקציות לסלולאר שאינך מכיר ובוטח בהן.