מבדקי חדירה
בדיקות חדירה (PT) ובדיקות חוסן הינן מתקפה מתוכננת ומבוקרת על מערכת ממוחשבת שנעשית על ידי האקר,( Pen-Tester) במטרה למצוא חולשות אבטחה.
קיימים שני סוגים של בדיקות חדירה :
- תשתית רשת (Network Infrastructure)
- אפליקציית רשת (web application)
התקפה על תשתית הרשת העסקית
- ביצוע מבחני חדירה הכוללים: מבחן המדמה ניסיון תקיפה מרשתות חיצוניות כגון רשת האינטרנט, חיבור לספקים או שותפים עסקיים, עקיפת חומות אש שאינן מוגדרות כהלכה ועוד.
- ביצוע סריקת חולשות אבטחת מידע (Vulnerability Scan) לזיהוי פרצות אבטחת מידע טכנולוגיות במערכות החברה. הסריקות תתייחסנה לחשיפות הנובעות מחיבור מערכות הגוף לרשתות חיצוניות (“סריקה חיצונית”) ולחשיפות הנובעות מניסיונות תקיפה מתוך רשת הארגון (“סריקה פנימית”).
כלל התקפות רשת עשויות לכלול עקיפת מערכו הגנה על נקודות קצה, גניבת אישורים, ניצול שירותי רשת, גילוי מכשירים מדור קודם ומכשירי צד שלישי ועוד.
התקפה על אפליקציית רשת
כיום ארגונים משתמשים ביישומי אינטרנט יותר מאי פעם לנוכח הדרישה של השוק לשירותי מסחר אונליין , טיוב נתונים במערכות השונות , ניהול מאגרי מידע ועוד.בעידן של היום אפליקציות מהוות נכס משמעותי לארגון במילים אחרות, את הקפיטל הכי חשוב לארגון.מושקעים משאבים אדירים בהקמת האפליקציות והיישומים השונים אך עם פחות התייחסות לצורכי אבטחה למידע הרגיש הטמון בחובן.
כיום יש שימת דגש על המידע הרגיש והסבירות לזליגתו באמצעות תקנות ורגולציות מחמירות ברמה הלאומית והבינלאומית.
- ביצוע מבחני חדירה הכוללים: מבחן המדמה ניסיון תקיפה מרשתות חיצוניות כגון רשת האינטרנט, חיבור לספקים או שותפים עסקיים, עקיפת חומות אש שאינן מוגדרות כהלכה ועוד.
- ביצוע סריקת חולשות אבטחת מידע (Vulnerability Scan) לזיהוי פרצות אבטחת מידע טכנולוגיות במערכות החברה. הסריקות תתייחסנה לחשיפות הנובעות מחיבור מערכות הגוף לרשתות חיצוניות (“סריקה חיצונית”) ולחשיפות הנובעות מניסיונות תקיפה מתוך רשת הארגון (“סריקה פנימית”).
כלל התקפות רשת עשויות לכלול עקיפת מערכו הגנה על נקודות קצה, גניבת אישורים, ניצול שירותי רשת, גילוי מכשירים מדור קודם ומכשירי צד שלישי ועוד.
ישנן 3 תצורות בסיס לבדיקות חדירות אפליקטיביים:
White Box – מדובר בבדיקה כאשר התוקף בעל ידע רב על מערכת ובעל גישה לאזורים פנימיים של המערכת כגון הרשאות מנהל וקבצי תצורה, הבדיקה מתארת התקפה מבפנים על ידי תוקף מאושר במערכת (משתמש)
Grey Box – מבדקים המשלבים בין תצורת White-Box לבין Black-Box לפיכך, בהתאם לצרכי הלקוח, מומחי האבטחה המבצעים את המבדק מקבלים מידע חלקי על המערכת הנבדקת: מסמכי ארכיטקטורה, הרשאות גישה וכדומה. הבדיקה נותנת מענה מקיף לארגון הן בדרישות תקנות הגנת הפרטיות, דרישות לקוחות הקצה / מכרזים, ועומדת בכלל היבטי אבטחת המידע המקובלים בתחום.
Black box – מדובר בבדיקה כאשר לתוקף אין גישה לאזורים פנימיים והידע שלו על המערכת מוגבל על ידי שירותים זמינים פומבית. שיטה זו מחקה סביבה "העולם האמיתי" כדי למצוא חולשות באמצעות רבים מאותם כלים שהתוקפים ישתמשו.
כיועצי אבטחת מידע אנו מציעים את שירותנו במגוון הפורמטים הקיימים ובהתאמה מלאה לדרישות הלקוח המשתנות.
אנו מציעים שירותי VULNERABILITY ASSESSMENTS השופכים אור על פגיעויות אבטחה הקיימות ו/או PENETRATION TESTS הנכנסים יותר לעומק ברמת הנזק ומה עשוי להיגרם עקב ניצול חלק מהחולשות הקיימות.
כחלק משירותנו אנו מציעים כלים לשימוש הלקוחות באופן עצמאי לגילוי הפרצות והבנת משמעותן. הבדיקה מתבצעת באמצעות כלים ייעודיים מתוחכמים המדמים ניסיונות חדירה למערכת המידע / אפליקציה מבוססת WEB של החברה באופן מכוון וכך לגלות את נקודות התורפה בפועל.
בשלושת העשורים האחרונים ועם ההתקדמות בעולם הטכנולוגיה ומרחב הסייבר אנו רואים כי כל הארגונים והעסקים המנהלים את המידע שלהם בסביבה ממוחשבת חשופים לאירועי אבטחה, פריצות וגניבת מידע אשר יכולים לפגוע בצורה משמעותית בעסק ובלקוחותיו. חברת InfoGuard מתמחה בעולמות אבטחת המידע ומספקת שירותי בדיקות חדירות.
מבדקי חדירה – מה זה אומר בעצם?
כיום אנו למדים כי כל הארגונים עברו לעבוד בצורה ממוחשבת מלאה, כתוצאה מכך אנו רואים כי כל אותם ארגונים ועסקים קטנים וגדולים כאחד מהווים יעד להתקפות שונות, אותן התקפות יכולות לבוא מגורמים עוינים ולעיתים אף מקולגות ומתחרים בתחום. על מנת להבטיח כי כל הנתונים, המידע והנכסים של הארגון מאובטחים כהלכה נדרש לעבור מבדקי חדירה אשר תפקידם לאתר חולשות אבטחה במערכות המיחשוב הארגוניות ולאחר מכן לבנות תוכנית מסודרת בה מגנים, סוגרים ומאבטחים את כל הפרצות השונות.
איך בדיקת חדירות עובדת?
בדיקת חדירות הינה למעשה "פריצה" לכל דבר ועניין אשר מתבצעת ע"י גורם חיצוני לארגון אשר מטרתו לאתר חולשות אבטחה במערכות המידע הארגוניות. במסגרת בדיקת חדירות מפעילים מגוון רחב של כלים במטרה לדמות מצבי תקיפה במערכות השונות, ובכך לאתר את כל נקודות החולשה בארגון החל ממערכות הפעלה, רכיבי תקשורת ושאר מידעים נוספים. במסגרת בדיקת חדירות בודקים את כל מערכות החברה לצד כל התשתיות השונות והשרתים.
מה ההבדל בין בדיקות חדירה Penetration test ובדיקות פגיעות Vulnerability Testing?
בדיקות פגיעות ובדיקות חדירה הם מרכיבים קריטיים של אסטרטגיית אבטחת סייבר מקיפה, אך הם משרתות מטרות שונות ומשתמשות במתודולוגיות שונות. להלן פירוט של ההבדלים העיקריים בין השניים:
היקף ומטרה:
Vulnerability Testing: המטרה העיקרית של בדיקות פגיעות היא לזהות ולהעריך פרצות אבטחה בתוך הרשתות, המערכות והיישומים של הארגון. בדיקת פגיעות כוללת בדרך כלל סריקות אוטומטיות באמצעות כלים מיוחדים, כגון Nessus, כדי לזהות נקודות תורפה ידועות, הגדרות שגויות וחולשות.
Penetration test: בדיקות חדירה, לעומת זאת, חורגות מעבר לסריקת פגיעות כדי לדמות התקפות סייבר בעולם האמיתי ולהעריך את האפקטיביות של הגנות האבטחה של הארגון האקרים מנסים לנצל נקודות תורפה שזוהו כדי לקבל גישה לא מורשית למערכות, להסלים הרשאות ולחלץ נתונים רגישים. המטרה היא לזהות פערי אבטחה וחולשות בהגנות הארגון לפני שגורמים זדוניים יוכלו לנצל אותם.
מֵתוֹדוֹלוֹגִיָה:
Vulnerability Testing: בדיקת פגיעות מסתמכת בעיקר על סריקות אוטומטיות כדי לזהות פגיעויות ידועות על סמך חתימות, דפוסים וטכניקות ניצול ידועות. הבדיקה מספקת הערכה רחבה של סיכוני אבטחה פוטנציאליים על פני מגוון רחב של נכסים ותצורות.
Penetration test: בדיקת חדירה כוללת שילוב של כלים אוטומטיים וטכניקות ידניות כדי לדמות תרחישי תקיפה מציאותיים. בודקי חדירה ממנפים את המומחיות שלהם כדי לזהות ולנצל פגיעויות שאולי לא יתגלו בסריקות אוטומטיות בלבד, כגון פגיעויות של zero day או תצורות שגויות מורכבות.
עומק ניתוח:
Vulnerability Testing: בדיקת פגיעות מספקת סקירה ברמה גבוהה של פרצות אבטחה, כולל חומרתן, השפעתן ושלבי התיקון המומלצים שלהן. הבדיקה מתמקדת בזיהוי ותעדוף של פגיעויות לתיקון בהתבסס על קריטריונים מוגדרים מראש, כגון ציוני Common Vulnerability Scoring System (CVSS).
Penetration test: בדיקות חדירה מעמיקות בפרצות אבטחה על ידי ניסיון אקטיבי לנצל אותן בסביבה מבוקרת. בודקי חדירה מעריכים את מלוא ההיקף של הסיכונים הפוטנציאליים על ידי הדמיית תרחישי תקיפה בעולם האמיתי ובדיקת האפקטיביות של בקרות אבטחה ונהלי תגובה לאירועים.
דיווח והמלצות:
Vulnerability Testing: בדיקת פגיעות מייצרת דוחות מקיפים המדגישים פגיעויות שזוהו, דירוגי חומרתן ופעולות תיקון מומלצות. דוחות אלה כוללים בדרך כלל מידע מפורט על כל פגיעות, כולל התיאור שלה, נכסים מושפעים והשפעה אפשרית.
Penetration test: דוחות בדיקות חדירה מספקים תובנות מפורטות לגבי עמדת האבטחה של הארגון, לרבות שיעורי ההצלחה של ניסיונות תקיפה, יעילותם של אמצעי הגנה והמלצות לשיפור החוסן האבטחה. דוחות אלה עשויים לכלול גם תובנות והמלצות ניתנות לפעולה לחיזוק בקרות האבטחה והפחתת סיכונים שזוהו.
החשיבות בעבודה עם חברה המתמחה במלאכת בדיקת חדירות
תפקידה של חברה המתמחה במלאכת בדיקת חדירות היא לשמור על האבטחה של העסק שלכם בשיא ולמנוע מצבים בהם אתם ו/או קהל הלקוחות שלכם נפגעים כתוצאה מפריצת אבטחה. למעשה באמצעות בדיקת חדירות עם חברה המתמחה בתחום אנו יכולים להיערך בצורה נכונה יותר למתקפה ואף להקדים תרופה למכה ולחסוך לא מעט זמן, כסף ומשאבים. חשוב מאוד לוודא שהחברה איתה אתם עובדים הינה בעלת ניסיון ומוניטין בתחום.
מה מבדיל את שירותי בדיקות החדירה של Infoguard?
שירותי בדיקות החדירה של Infoguard מציעים קו הגנה קריטי לעסקים טכנולוגיים מול האיום ההולך וגובר של איומי הסייבר. באמצעות תהליך קפדני של זיהוי נקודות תורפה בארגון, סימולציה של מתקפות סייבר ומתן תובנות מעשיות, Infoguard מאפשרת לארגונים לשפר את רמת האבטחה שלהם.
מה שמבדיל את Infoguard הוא לא רק מתודולוגיות הבדיקה המקיפות שלנו אלא גם המחויבות העמוקה שלנו להצלחת הלקוחות, המבטיחה שעסקים לא רק מודעים לנקודות התורפה והפריצות בארגון שלהם אלא גם מצוידים בכלים הנכונים לחזק את יכולת ההגנה שלהם.
לסיכום
בדיקות פגיעות ובדיקות חדירה משרתות תפקידים משלימים בהערכה ובשיפור עמדת אבטחת הסייבר של ארגון. בעוד שבדיקות פגיעות מתמקדות בזיהוי ותעדוף של פרצות אבטחה ידועות, בדיקות חדירה מדמות תרחישי תקיפה בעולם האמיתי כדי להעריך את האפקטיביות של הגנות אבטחה ויכולות תגובה לאירועים. שתי הגישות חיוניות לניהול יזום של סיכוני סייבר ולשיפור חוסן האבטחה הכולל.
לכן, ארגונים חייבים לאמץ גישה רב-גונית כדי להתגונן מפני איומים מתפתחים. גם בדיקות הפגיעות וגם בדיקות החדירה ממלאות תפקיד מרכזי בחיזוק הגנת הסייבר, כל אחת מהן מציעה תובנות ויתרונות ייחודיים.
ב-Infoguard, אנו מכירים בחשיבותה של אסטרטגיית אבטחת סייבר מקיפה הכוללת גם בדיקות פגיעות וגם בדיקות חדירה. צוות המומחים שלנו מחזיק במומחיות עמוקה בשני התחומים, תוך מינוף כלים ומתודולוגיות מובילות בתעשייה כדי לספק לארגונים תובנות מעשיות לגבי מצב האבטחה שלהם.
בין אם אתה צריך לזהות ולתקן נקודות תורפה בדייקנות או לדמות התקפות סייבר בעולם האמיתי כדי לבחון את ההגנות שלך, Infoguard כאן כדי לעזור, לסייע, לייעץ ולבצע. הגישה המותאמת שלנו לבדיקות אבטחת סייבר, בשילוב עם הבקיאות שלנו בכלים כמו Nessus ומסגרות בדיקות חדירה, מבטיחות שהארגון שלך יישאר לפני האיומים המתעוררים ושומר על עמדת אבטחה חזקה.
אל תשאיר את האבטחה של הארגון שלך ליד המקרה. שתף פעולה עם Infoguard ובצע צעדים יזומים כדי לשפר את אסטרטגיית אבטחת הסייבר שלך עוד היום. צור איתנו קשר כדי ללמוד עוד על שירותי אבטחת הסייבר המקיפים שלנו וכיצד נוכל לעזור להגן על הארגון שלך מפני איומי סייבר, גם עכשיו וגם בעתיד.